İçeriğe geç

En Verimli Mısır Tohumu Hangisi

En verimli danelik mısır tohumu hangisi?

Sentinel mısır tohumu, güçlü bitki yapısı ve hastalıklara karşı dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. Endüstriyel pazara uygunluğu ve taze tüketim imkânı Sentinel mısır tohumunun tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasındadır.

En iyi mısır hangisi?

Kalumet aynı zamanda yüksek tane verimi nedeniyle çok iyi bir silajlık mısır çeşididir.

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Mısırda yüksek verim elde etmek için hem taban gübresi hem de ekimden sonra üst gübreleme iki dönemde yapılmalıdır; birincisi 6-7 yapraklı dönemde (ilk çapa üzerinde) ilk N uygulaması, ikincisi ise son çapa üzerinde yapılmalıdır.

1 torba mısır tohumu kaç dönüm eker?

Çok iyi adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Macha silajlık mısır yüksek kaliteli ve kolay sindirilebilen bir silajdır. 50.

Mısır en çok hangi gübreyi sever?

Mısır bitkisinin azot ihtiyacının yüksek olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33’lük N-amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Silajlık mısır tohumu kaç günde çıkar?

Yetiştirilen mısır çeşidine göre değişmekle birlikte ortalama 80 ila 130 günde mısır çimlenmeye başlar. Ortalama 10 derece toprak sıcaklığında ekilen mısır ise ortalama 10 gün içinde çimlenmeye başlar.

Mısır en çok neyi sever?

Mısır, su ihtiyacı yüksek bir bitki olduğundan, suyu tutmayan toprakları tercih eder. Mısır verimi için, yetiştirildiği toprağın derin, iyi drene edilmiş ve havalandırılmış, organik madde açısından zengin olması avantajlıdır.

May hido mısır tohumu kaç günlük?

Kuzey yaprak yanıklığı TİPLERİ Silaj olgunluk günleri Sıraya ekim sıklığı (sıra aralığı 70 cm) HİDO 105-110 13-16 cm EVEREST 100-105 13-16 cm YENİ M18S 84 100-105 13-15 cm YENİ M16S 45 95-100 14-16 cm

Dekalb mısır tohumu nerenin?

Mısır yetiştiriciliğinde yüksek performans ve kalitenin bir diğer adı olan DEKALB, Adana bölgesindeki üreticileri mısır yetiştiriciliği konusunda bilgilendirmek için tarla günleri düzenledi. Bölgede düzenlenen tarla günleri aracılığıyla binin üzerinde üreticiye ulaşıldı.

Mısırın hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Güneşli ve sıcak günlerde hızlı büyür. 18 derecede hızlı ve düzenli çimlenir. Mısır için uygun büyüme sıcaklığı 20-30 derecedir. Sıcaklık 10 derecenin altına düşmemelidir.

Amonyum sülfat mısır’a ne zaman atılır?

Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında uzaklaştırılır.

Mısır’a ne zaman üre gübresi atılır?

Dikimden sonraki v4-v6 dönemleri ilk sulama ve gübreleme ihtiyacının hızlandığı dönemlerdir. Bu dönemde yapılan gübrelemeye ÜSTTEN GÜBRELEME denir. Mısır bitkisine 4-6 yapraklı dönemde 10 kg üre ve 15 kg amonyum nitrat verilmelidir.

En verimli mısır hangisi?

Dekalb Mısır Tohumu: Dekalb, mısır tohumu üretiminde lider markalardan biridir. Dekalb mısır tohumu yüksek verimi ve hastalık direnciyle bilinir.

50 dönüm tarladan kaç ton mısır çıkar?

Dekar başına ortalama tane veriminin 50-60 kg civarında olduğu ülkelerin yanı sıra, dekar başına 1 ton ve üzeri verim elde edilebilen ülkeler de bulunmaktadır.

Dekalb 6664 verimi nasıl?

Olum grubunun yetiştirildiği tüm bölgelerde, toprak seçiciliği olmadığından mükemmel adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Yüksek sıcaklıklar gibi olumsuz koşullara karşı çok yüksek toleransa sahiptir. Olum grubunun yetiştirildiği tüm bölgelerde, olumsuz koşullarda bile istikrarlı verim sağlar.

Dekalb 6664 verimi nasıl?

Olum grubunun yetiştirildiği tüm bölgelerde, toprak seçiciliği olmadığından mükemmel adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Yüksek sıcaklıklar gibi olumsuz koşullara karşı çok yüksek toleransa sahiptir. Olum grubunun yetiştirildiği tüm bölgelerde, olumsuz koşullarda bile istikrarlı verim sağlar.

Dekalb 6442 kaç günlük?

Üreticiye 85-90 günlük erkencilikle gecikmeden verim sağlayan çekirdek silaj yıldızlarımızdan DKC6442, kaliteye önem veren şirketler ve üreticiler için olmazsa olmazdır! DEKALB ekin ve kazanın!27 Haziran 2018

1 dönümden kaç ton silaj çıkar?

Bu proje çiftçilerimize teknik destek, eğitim ve ekipman (pnömatik ekim makinesi, çapa, mısır silaj makinesi) sağlamıştır. Yönetilen silajlık mısır tarlalarının hasat zamanında dekar başına 6-7 ton ürün üretmesi beklenmektedir.

Silajlık mısır 1 dönüme ne kadar verir?

Mısır silajı çok verimlidir. Sulama yapılabilen bir dekar araziden 8-10 ton silaj elde edilebilir. Besin değeri (enerji değeri) yaklaşık 2’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort