Ahududu kaç cm arayla dikilir?
Ahududu yetiştiriciliğinde optimum dikim mesafesi 60-100 cm, sıra genişliği ise 180-250 cm olmalıdır.
Ahududu fidanı kaç yılda meyve verir?
Ahududu bitkisinin kökleri çok yıllık olmasına rağmen, gövdeleri iki yıllıktır ve her yıl yenilenir, bu diğer meyvelerde bulunmayan bir özelliktir. Bir diğer öne çıkan özelliği ise ekimden kısa bir süre sonra meyve vermeye başlamasıdır. Genellikle ekimden 3-4 yıl sonra tam üretime ulaşırlar.
Ahududu çok su ister mi?
Ahududu bitkileri genellikle ılıman iklim koşullarını tercih eder. İyi bir ahududu yetiştiriciliği için yıllık yağış miktarı 800 ila 1200 mm arasında olmalıdır. Ancak ahududular kuraklığa da dayanıklıdır, ancak uzun süreli kuraklık dönemleri üretkenlik üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.
Ahududu nasıl dikilir?
Ahududu fidanı dikilmeden önce kökleri su ile nemlendirilmelidir. Hava şartları uygun değilse, fidanı çukura dikmek önerilir. Ahududu fidanının dikileceği toprağı yaklaşık 60 cm derinliğe kadar kazmak gerekir. Daha sonra budanır.
Ahududu verimi nasıl artar?
İyi güneş ışığı meyve kalitesini ve üretkenliğini de artırır. Ahududuların çiçeklenme ve meyve verme döneminde, yoğun ve uzun süreli yağışlar ve dolu fırtınaları zararlıdır. Ahududu yetiştiriciliği; organik madde açısından zengin, derin, geçirgen, hafif ve orta yapılı, su tutma kapasitesi yüksek topraklarda başarıyla yapılır.
Ahududu ekimi ne zaman yapılır?
Kasım, sonbahar ekimi için en uygun aydır. Sonbahar ekiminin avantajı, toprak neminin çok iyi olmasıdır. Kışları sert geçen yerlerde ekim, erken ilkbaharda, Şubat-Nisan ayları arasında yapılır. Eğer ekim ilkbaharda yapılacaksa, çok geç olmamalıdır.
Ahududu güneşi sever mi?
Ahududular her zaman yeterli toprak nemine sahip güneşli, korunaklı yerlerde yetiştirilmelidir. Ahududular genellikle soğuk ve ılıman iklimleri sever.
Böğürtlen suyu sever mi?
Sulama, sürekli toprak nemi gerektiren böğürtlen bitkileri için önemli bir konudur. Yağışın yeterli olmadığı dönemlerde sulama zorunlu olmalıdır. Özellikle hasat döneminde daha fazla sulama gerekir.
Ahududu ve frambuaz aynı mı?
Faydalı etkileri sayesinde ahududu en popüler meyvelerden biridir. Yaz ve sonbahar meyvelerinden biri olan ahududuya ahududu da denir. Ahududu (Rubus idaeus), Rosaceae familyasından, Avrupa ve Kuzey Asya’ya özgü meyve veren bir bitki türüdür. Kırmızı, parlak ve tatlı meyveleriyle bilinir.
Ahududu hangi gübreyi sever?
Ahududular çok fazla organik maddeye ihtiyaç duyar. Dikim sırasında, dekar başına 3-4 ton yanmış gübre veya eşdeğer yeşil gübre uygulanır. Ahududular çok fazla organik maddeye ihtiyaç duyar. Dikim sırasında, dekar başına 3-4 ton yanmış gübre veya eşdeğer yeşil gübre uygulanır.
Ahududu ne kadar sürede büyür?
Erken meyve veren ahududu çeşitlerinde hasat Haziran ayında başlar. Geç meyve veren çeşitlerde hasat Ağustos ayında başlar ve Eylül ayının sonunda sona erer. Hasat olgunluğuna çiçeklenmeden yaklaşık 20-25 gün sonra ulaşılır.
Ahududu toprağı nasıl olmalı?
Verimli, iyi drenajlı ve turba bakımından zengin toprakları tercih etmelisiniz. Aslında, toprağı gübrelerle gübrelemek ahududu bitkinizin verimliliğini artıracaktır. Fideleri bahçeye dikerken aralarında en az 60 santimetre mesafe olduğundan emin olun.
1 dönüme kaç ahududu dikilir?
Suladıktan sonra yanına bir destek çubuğu bağlayıp fidanı çubukla birbirine bağlayın. Dikim mesafesi 2 x 4 metre olup dekara 125 adet fidan dikilebilir.
Ahududu fidanı ne kadar büyür?
Ahududu fidanları genellikle 50-100 cm uzunluğunda sevk edilir. Bu yükseklik aralığı mevsime göre artabilir veya azalabilir.
Ahududu kilosu kaç TL?
Happy Vegetables Happy Vegetables Raspberry Raspberry 1 paket 125 gr En çok karşılaştırılanlarHappy Vegetables Happy Vegetables Raspberry Raspberry 1 paket 125 gr Taze Dükkan Aronia (Aronia, Chokeberry) 1 kgFiyat324,90 TL239,99 TLYorumlar1,04,5SatıcıhappyvegetablesAnadoluTechnoYemek TürüAhu duduAronya4 satır daha
Ahududu fidanı ne kadar büyür?
Ahududu fidanları genellikle 50-100 cm uzunluğunda sevk edilir. Bu yükseklik aralığı mevsime göre artabilir veya azalabilir.
Ahududu tohumu nasıl ekilir?
-Tohumlar toprağa çok derin gömülmemeli, yaklaşık 1 cm daha derine ekilmelidir. -Tohumların çimlenme süresi 14–21 gündür. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir. -Tohumların çimlenmesi için uygun toprak sıcaklığı 20-25 derecedir.
Ahududu ne kadar sürede büyür?
Erken meyve veren ahududu çeşitlerinde hasat Haziran ayında başlar. Geç meyve veren çeşitlerde hasat Ağustos ayında başlar ve Eylül ayının sonunda sona erer. Hasat olgunluğuna çiçeklenmeden yaklaşık 20-25 gün sonra ulaşılır.
Ahududu güneş sever mi?
Ahududu yani ahududu, doğada kendiliğinden yetişen, özellikle ormanlık alanlarda yaygın olan ve bu nedenle orman meyveleri arasında sıkça adı geçen bir bitkidir. Soğuk kışları ve yazın nispeten serin, nemli ve güneşli alanları seven bir bitkidir.