Görev değişikliğini kabul etmeyen memur ne yapmalıdır?
Görev değişikliğini kabul etmezseniz, görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve görevi kabul etmediğinizi belirtmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Memur istemediği yere görevlendirilir mi?
Görevlilerin, kurum içinde veya kurum dışında geçici olarak görevlendirilmeleri, görevlinin talebi üzerine veya talebi olmaksızın, belirli usul ve şartlara bağlı olarak yapılabilir.
Memur verilen görevi yapmazsa ne olur?
Türk Ceza Kanununun hizmette ihmal suçunu düzenleyen 230. maddesi hükmü şöyledir: Herhangi bir sebeple görevini ihmal eden veya geciktiren veya amirinin verdiği emri haklı bir sebep olmaksızın yerine getirmeyen kamu görevlisine üç aydan bir yıla kadar hapis ve bin liradan beş bin liraya kadar ağır para cezası verilir.
Bir memur amirin verdiği her şeyi yapmak zorunda mıdır?
Memurlar, üstleri tarafından kendilerine verilen görevleri yerine getirmek zorundadırlar ve bu nedenle görevlerinin iyi ve düzgün bir şekilde yerine getirilmesinden üstlerine karşı sorumludurlar. Ayrıca, üstlerin belirli görev ve sorumlulukları vardır (DMK. Madde 10). sorumluluktan kaçamaz.
Görev tanımını imzalamak zorunlu mu?
Öncelikle işverenin çalışana iş tanımındaki değişikliği yazılı olarak bildirmesi gerekir. Bu bildirime yanıt olarak çalışanın 6 iş günü içinde bu değişikliği yazılı olarak kabul etmesi gerekir.
Rotasyon kabul edilmezse ne olur?
Çalışan çalışma koşullarındaki değişikliği kabul etmezse, yeni koşullarda çalışmaya zorlanamaz. Çalışan sözleşmeyi feshetme hakkını kullanabilir. Bu durumda çalışan kıdem tazminatına hak kazanır. Aynı zamanda, işverenin önceki iş sözleşmesinin hükümlerini uygulamaması da aynı sonuca yol açar.
Zorla görevlendirme yapılabilir mi?
Memurun isteği dışında geçici olarak görevlendirilmesi Ancak bazı hallerde, memurun kendi talebi üzerine veya idarenin resmi gereksinimlerine uygun olarak memurun geçici olarak başka bir daireye atanması da mümkün olabilir.
Memur görevlendirmeye itiraz edebilir mi?
Memurun isteği dışında geçici olarak görevlendirilmesi halinde, bu işleme itiraz edilebilir ve itiraz reddedilirse geçici görevlendirmenin iptali için dava açılabilir.
Devlet memurları istemediği birimde çalıştırılabilir mi?
Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gerekleri nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir imkândır.
Memura yakışmayan hareketler nelerdir?
Memurluk onuruna yakışmayan tavır ve davranışlarda bulunmak, görevine ve işverenine karşı ilgisizlik göstermek veya kayıtsız kalmak, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranmak, görevi birlikte yapma ilkesine aykırı davranmak.
Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir gün işe gitmemenin cezası nedir? Bir memur 1 veya 2 gün işe gelmezse, brüt maaşının %12,5 ila %3,33’ü arasında bir kesintiye denk gelen bir emeklilik cezası ile cezalandırılır.
Memur işçiye emir verebilir mi?
Aslında memurlar ve çalışanlar farklı statülere sahip olup farklı kanunlara tabidirler. Ombudsman Kurumu’nun memurlar için çalışan amirlerinin atanmasıyla ilgili incelediği dosyalarda, bu atamaların kanuna aykırı olduğu vurgulanarak idareye önerilerde bulunulmaktadır.
Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?
Aynı pozisyondaki kişiler arasındaki telefon görüşmelerinde, çağrıyı yanıtlayan kişi önce telefonu kapatır ve birinci subay durumunda, şef önce telefonu kapatır. Bir ast subayın sekreter aracılığıyla üstüyle görüşmesi kaba kabul edilir. Ast, üstünün çağrısına şahsen cevap vermelidir.
Memur amirine selam vermek zorunda mı?
Bir kamu görevlisinin görevi başındaki amirine karşı sözlü saygısızlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesi uyarınca maaşından kesinti yapılması suretiyle disiplin cezası verilmesini gerektirir.
Amir gelince ayağa kalkmak zorunlu mu?
Patron odaya girdiğinde ayağa kalkmanızı gerektiren bir kural yok.
Görev yeri değişikliği cezasını kim verir?
Çalışma yeri değiştirilen memura disiplin cezası, disiplin eylemi ve durumu sırasında çalıştığı kurumun disiplin amirleri ve kurulları tarafından verilir.
İşçi görevlendirmeyi kabul etmezse ne olur?
İşindeki değişikliğe razı olmayan bir çalışan, işverenin yaptığı değişikliğe razı olmadığı için iş sözleşmesinin feshi nedeniyle işten çıkarılabilir. Bu durumda çalışan kıdem tazminatına hak kazanabilir. Kıdem tazminatının miktarı çalışanın çalışma süresine ve işverenin işten çıkarma nedenine bağlıdır.
Memur görev yerini terk ederse ne olur?
Görevliler, amirlerinin izni olmadan veya gerekçe göstermeden görev yerlerini terk edemezler. Görevden ayrılırsa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-b maddesine aykırılık nedeniyle disiplin soruşturması başlatılır.
Görevlendirmeyi imzalamazsa ne olur?
Eğer verilen talimatlara aykırı olarak görevlendirmenizde bu imza sütununu imzalamamış olsaydınız, bu sefer de “komutanının emirlerine uymamaktan” dolayı disiplin cezası almış olacaktınız.